Vintage Halılar ile Salon Dekorasyonu Örnekleri

Vintage halı modelleri evlere klasik bir görünüm kazandırmaya yardım eder. Eğer klasik bir tarzınız varsa bunu yaşam alanlarınıza kadar yansıtmanıza olanak tanır. Geçmişin izlerini günümüze taşıyan bu halılar, gözle görülür bir değişim sunar. 

Eğer salonlarınızı yeniden tasarlamak istiyorsanız, halı seçimleri sıcak bir hava oluşturmak en temel seçimler arasındadır. Zira insanlar sık sık zemine bakmaya eğilim gösterir. Bu durum halıyı sık sık görecekleri anlamını taşır. 

Salonunuza uygun bir halı seçimi, yeni bir hava katmanıza yardımcı olur. El dokuma Vintage halı modelleri ile sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Eğer halılarınızı mobilyalarınızla uyumlu seçerseniz, odayı daha da güzel şekilde dekore edebilirsiniz. 

Vintage Halılar ile Salon Dekorasyonu Örnekleri yazısı da ilginizi çekebilir.

Vintage Halı Dekorasyon Örnekleri

Vintage halılar her senenin modasında yerini almaktadır. Geleneksel ve klasik tasarımları modern bir anlayışla ele aldığı için oldukça çekici yapısı vardır. Vintage halı istiyorsanız, ilk olarak herkes için standart halı tasarımlarının bulunmadığı anlaşılmalıdır. Dolayısıyla seçimler her size güzel gelmeli, salonlarınıza zeminine ve takımlara uygun olmalıdır.

Böylece eşi benzeri olmayan güzellikte salon dekorasyonları da oluşturulabilir. Hem açık hem de koyu renkler olduğu için tarzınıza en uygun olanları rahatça bulabilirsiniz. Ancak renklerin anlamlarını bilirseniz, belirli bir atmosfer oluşturmanız mümkündür.

Eğer sakin bir hava istiyorsanız,  El dokuma Vintage halı modelleri arasında mavi, yeşil, toprak ya da bej rengi olanlar size en iyi çözümleri sunar. Böylece daha huzurlu salonlar elde edebilirsiniz. 

Daha canlı, ışıltılı salonlar istiyorsanız bunun tersine kırmızı, turuncu, sarı gibi açık ve aktif renkleri kullanabilirsiniz. Böylece daha canlı ortamlar elde edebilirsiniz. Mor ile asil ve zarif bir tasarım elde edebilir, modern tasarımlara imzanızı atabilirsiniz.

Vintage Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Halı seçerken tek etmen zevkleriniz olmamalıdır. Alacağınız odanın yapısıyla uyumlu olmaması, özenle seçtiğiniz bir halının bile kötü durmasına sebep olabilir. Dolayısıyla Vintage halılar kullanılan mobilyalara uyumlu olmalıdır. 

Eğer mobilyaları henüz almamışsanız önce bunların seçilmesi önerilmektedir. Böylece daha kolay dekorasyonlar yapmanız mümkündür. Temel olarak seçtiğiniz renklerin birbiri ile uyumlu olmasına özen göstermeniz yeterlidir. Böylece bir arada, uyumlu bir salon görünümü oluşturulabilir. 

Bunun dışında istediğiniz tasarımları tercih edebilirsiniz. Bu kapsamda dilerseniz sade tasarımlı vintage halı da kullanabilirsiniz. Boyut olarak da yine istediğinizi seçebilirsiniz. Dilerseniz çok uzun halılar kullanabilirsiniz. Genellikle mobilyaların altına kadar uzanan cinstedir.

Ancak bu kadar uzun olmasını istemiyorsanız ortalama boyutları da  tercih edebilirsiniz. Bunlar sıklıkla orta bölümü kaplayan türlerdir. Eğer almadan önce salonun ölçülerini bilirseniz, kendinize en uygun olan halıyı bulabilirsiniz. 

Vintage Halı Tasarımlarında Renk Seçimleri

Vintage modalar uzun süredir modern trendler arasında yerini koruyan bir yapıya sahiptir. Eğer klasik bir tarzınız varsa, Vintage halılar ile buna kısa sürede uyum göstermenize yardımcı olur. Birbirinden farklı renkler olduğu için geniş bir özgürlük tanır.

Ancak bu durum nasıl kombin yapılabileceği hakkında soru işaretleri oluşturabilirsiniz. Eğer koyu renkleri seviyorsanız tüm mobilyalar ile beraber koyu bir tercih yapabilirsiniz. Aynı şekilde açık renkleri de kullanabilirsiniz.

Dilerseniz zıt renklerin kombinasyonlarını da deneyebilirsiniz. Lakin burada birbirleri ile uyum gösterdiklerinden emin olmanız gerekir. Bunu sağladığınız sürece açık renkleri koyu renkleri birbiriyle başarılı şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Hangisini seçerseniz seçin, Vintage halı modelleri salonlarınıza kısa süre yeni bir atmosfer getirebilir. Üstelik hafif olan modelleri duvarlara asma imkanız da vardır. Dolayısıyla sadece zemin kısıtlanmadan düşünülmesi gerekir.

Bloga dön