RetroHalı.com'da El Dokuma Halı Satışa Nasıl Hazırlanıyor?

El dokuma halı modelleri günümüzde birçok yaşam alanında tercih edilmektedir. Çünkü bu seçenekler, fabrika çıkışlı halılara göre verimli bir yapıya sahiptir. Her bir ilmeği özenli bir şekilde dokunduğu için uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

El tezgahında insanlar tarafından dokunduğu için her birisi özel bir sanat eseri görünümüne sahiptir. Bu açıdan mevcut olan farklı seçenekler yer almaktadır. Bunların tümünü inceleyebilir, aralarından size en uygun olanlarını keşfedebilirsiniz.

RetroHalı.com'da El Dokuma Halı Satışa Nasıl Hazırlanıyor?

Tüm el dokuma halı modellerinde sentetik malzemeler kullanılmadığı için verimli sonuçlar almanıza olanak tanır. Bunun yanı sıra kök boya tercih edildiği için alerjilere ve hastalıklara da neden olmaz. Retro Halı bu avantajları size en uygun fiyatlar ile sunmaktadır.

El Dokuma Halıda Kök Boya Nedir? yazısı da ilginizi çekebilir.

Markamız bunları toplama, tamir, boyama, yıkama, tıraşlama aşamalarından sonra müşterilerine sunmaktadır. 

Toplama

El dokuma halı modelleri Türkiye’de oldukça yaygındır. Bu kültür ülkemizde birçok yerde özel seçenekler sunmaktadır. Retro Halı ilk olarak bunları toplamaktadır. Bunların arasından özenli bir seçim yapıldığı, dikkatli incelemeler gerçekleştirildiği için sadece el dokuması olan halılar sunulmaktadır. Bu bakımdan,

  1. Vintage Halı,
  2. Bohem Halı,
  3. Etnik Halı,
  4. Klasik Halı,
  5. Modern Halı,
  6. Patchwork Halı,
  7. İran Halısı,
  8. Anadolu Halısı,
  9. Taşpınar Halısı,
  10. Yağcıbedir Halısı,

Gibi el dokuma halı modellerimiz yer almaktadır. Her birinde özel, başka yerde bulamayacağınız seçenekler yer almaktadır. Halıların toplanması ardından da bir ön temizlik gerçekleştirilmektedir. Bu esnada halıda yer alan tüm kaba parçalar ve tozlar alınmaktadır. Zira halı yıkanmadan bunların alınmaması, kirlerin alt tabakalara geçmesine neden olmaktadır.  

Tamir

Halılar günümüzde yoğun bir şekilde kullanılır. Her ne kadar dikkatli olunsa da zaman içerisinde yıpranma, yırtılma gibi bir takım durumlar gözlenebilir. Retro Halı ürünlerini satışa çıkarmadan önce ayrıntılı olarak incelemekte, fark ettiği tüm problemleri tamir etmektedir.

Tamir işlemleri profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir. Tamamlandıktan sonra yeniden incelenmekte, sorunların çözüldüğü teyit edilmektedir. El dokuması halı modelleri bu nedenle verimli ve sorunsuz şekilde kullanılabilmektedir.  

Boyama

El dokuma halı içerisinde sentetik malzeme yer almamaktadır. Bu nedenle üretim sırasında sadece kök boya kullanılmaktadır. Bununla birlikte bazı durumlarda halının yanlış yıkanması, uzun süre kullanılmaması veya kimyasal uygulanması gibi durumlar boyasına zarar verebilmektedir.

Bu nedenle Retro Halı halıların tamiratını yaptıktan sonra boyama işlemlerine geçmektedir. Boyalar esas rengine uygun bir şekilde, alanında uzman ekipler tarafından yapılmaktadır. Bu esnada kimyasal seçenekler değil doğal, sağlığa zararlı olmayan boyalardan yararlanılmaktadır.

Böylece Retro Halı el dokuması halı modelleri arasında, size uzun bir süre problem yaşamadan kullanabileceğiniz çözümler teklif etmektedir.

Yıkama

Halıların tamir edilmesi ve boyanmasını işlemlerini yıkama takip etmektedir. Zira halıyı önce yıkamak mevcut hasarların büyümesine, renklerin daha fazla kaçmasına, akmasına neden olabilmektedir. Retro Halı halıyı boyadıktan ve tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra yıkama işlemlerine geçmektedir.

Bu esnada Retro Halı el dokuması halı modellerine zarar vermemek için kimyasal olmayan temizleme ürünlerinden yararlanmaktadır. Ekiplerimiz halıların ham maddesini tespit ederek en doğru yıkama tekniğini kullanmaktadır.

Böylece halı problemsiz, yeni boyalı ve temiz bir hal almaktadır. 

Tıraşlama

Halılarda tıraşlama işlemleri daha canlı ve net bir görünüm sunması için gerçekleştirilmektedir. Halıların boyanması ve temizlenmesi onlara daha güzel bir görünüm sunsa da canlı bir görünüm tam anlamıyla sağlanmamaktadır.

Retro Halı bu nedenle halılar yıkandıktan ve kesin olarak kuruduktan sonra tıraşlama işlemlerine geçmektedir. Bu işlemler teknolojik aletler ile en kısa süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler profesyonel ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiği için halının yapısına hiçbir şekilde zarar vermemektedir.

El dokuması halı modelleri böylece hazır hale gelmektedir. 

Müşterilere Sunma

El dokuması halı tıraşlandıktan sonra genel hatları ile inceleme yapılmaktadır. Bu işlem esnasında bir sorun, eksiklik ya da problem görülürse hemen çözülmekte ve tekrar değerlendirilmektedir. Eğer hiçbir problem gözlemlenmezse sizlere sunulmak üzere kataloglara eklenmektedir.

Retro Halı tüm bu süreçleri profesyonel bir şekilde gerçekleştirmekledir. Bu nedenle kısa süre içerisinde halılar satışa hazır hale gelir. Sürecin başından sonuna kadar Retro Halı disiplinli ve eğitimli ekipleri ile sizin için çalışmaktadır.

Bloga dön