Neden El Dokuma Yün Halı Tercih Etmelisiniz? Faydaları Nelerdir?

El dokuma yün halı yaşam alanlarına pek çok avantaj kazandırır. Bunlar hem yaşam alanlarında hem de iş yerlerinde sorunsuz bir şekilde kullanım görebilir. Birbirinden farklı modelleri olduğu için verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olur.

Doğal yün halı, el dokuması olarak seçilirse hem ham maddesinin hem de el dokumasının faydalarını görmenizi sağlar. Dayanıklı yapısıyla uzun yıllar boyunca kullanmanıza imkan tanır. Temel olanak yünün getirileri şu şekildedir;

  1. İncelik: Yün lifleri incelerek, iplik haline getirilebilir.
  2. Uzunluk: Yün lifi iplik yapılırken uzar.
  3. Nem çekme: Islaklık hissi vermeden, ağırlığının yüzde 30’u kadar nem tutabilir.
  4. Yanmaya karşı dayanıklıdır.
  5. Kendi has kokusu sebebiyle anti-mikrobiyal özellikleri vardır.
  6. Elektriklenme: Elektriği iletme yeteneği zayıftır.

El dokuma yün halı böylece size verimli bir kullanım olanağı sunmaktadır.

El Dokuma Halının Tersi Düzü Nasıl Anlaşılır? yazısı da ilginizi çekebilir.

Yün Halının Özellikleri Neler?

El dokuma yün halı gelişmiş özelliklere sahiptir. Hem yaşam alanlarına hem de çalışma ortamlarına şu gibi artılar kazandırmaktadır;

  1. Kullandıkça parlayan ve güzelleşen yapısı vardır.
  2. Koku yapmaz ve barındırmaz.
  3. Tabii bir elyaftır.
  4. Aşınmaya karşı dayanıklı yapısı vardır.
  5. Fazla nemi alma ve verme özelliğine sahiptir.
  6. Serili olduğu yerde, havanın kurumasını önler.
  7. Sesi emmeye yardımcı olur. Böylece alt katta olan seslerin daha düşük gelmesine yardımcı olur.
  8. Çabuk tozlanmaz.
  9. Lekelere karşı dirençlidir.
  10. Toksik ve alerjik özellikleri yer almamaktadır.
  11. Temizliği kolay bir şekilde yapılabilir.

Retro halı  bu bakımdan gelişmiş özelliklere sahiptir. Yaşam alanlarına verimli bir kullanım imkanı vermektedir.

Yün Halı Neden Tercih Edilmeli?

Peki, yün halı neden tercih edilmeli? İnsanlar gerek yaşam alanlarına gerekse iş yerlerine bir halı seçmeden önce emin olmak ister. Yün halıları tercih eme nedenleriniz şu şekilde sıralanabilir;

  1. Sıcak bir yapısı vardır.
  2. Serin durmaya yardımcı olur.
  3. Temizliği kolay bir şekilde yapılır.
  4. Ses İzolasyonuna yardımcı olur.

Böylece hangi ortam olursa olsun, başarılı bir kullanım imkanı tanır.

Neden El Dokuma Yün Halı Tercih Etmelisiniz? Faydaları Nelerdir?

Sıcaklık

Bir yaşam alanının kullanım amacı ne olursa olsun, her zaman sıcak kalması istenir. Bunun için yalıtımı nasıl yaptığınız oldukça önemlidir. Buna ek önlemler almak, daha da iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Yün, yapısı gereği yalıtımı iyi bir şekilde yapabilmektedir. Dolayısıyla yaşam alanlarınızda kullanmak, başarılı çözümler elde etmenize yardım eder. El dokuması yün halı, böylece soğuk kış günlerinde daha konforlu ve sıcak bir ortamda yaşamanıza olanak tanır.

Serinlik

Halıların nefes almaması ve serinlik vermemesi, yaşam alanlarında kişilere büyük rahatsızlık verir. Yün halı el dokuma bu anlamda kış aylarında sıcak tuttuğu gibi yaz aylarında da serin tutmaktadır. Böylece büyük bir verim salar.

Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle çevreye kolay bir şekilde uyum da sağlayabilir. Bu nedenle ortamda sorunsuz ve kaliteli bir kullanıma yardımcı olmaktadır.

Temizlik

Halıların nasıl temizlendiği büyük bir öneme sahiptir. Çünkü yanlış temizlerseniz, ne kadar kaliteli olursa olsun zaman içerisinde zarar görecektir. Böylece kullanışsız hale gelecek, yenilemeyi adeta zorunlu yapacaktır.

El dokuma yün halı, size bu anlamda pek çok avantaj sunmaktadır. Yapısı gereği temizlik ve bakım rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Eğer ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, aşırı ıslatmamaya önem verilmemelidir.

Su uygulandıktan sonra yıkama sıvısı uygulanmalıdır. Bu esnada çamaşır suyu katlı olanlardan uzak kalınmalıdır. Ardından normal bir şekilde yıkamanız yeterlidir. Ardından da zaman durulanır. Eğer kendiniz uğraşmak istemiyorsanız profesyonel bir halı yıkama firmasına gitmeniz de mümkündür.

Eğer iletişime geçerseniz, firma halınızın yapısına en uygun çözümleri sunar. 

Ses İzolasyonu

Ses izolasyonu hem yaşam alanlarında hem de iş yerlerinde önemlidir. Eğer alt ve üst katları daha iyi yalıtmak istiyorsanız, ekstra çözümler her zaman gerekmektedir.

Yün halı kaliteli özellikleri sebebiyle size bu anlamda yardımcı olmaktadır. Böylece verimli bir şekilde yararlanmanıza yardımcı olur.

Tüm bu özellikleri sebebiyle el dokuma yün halı ürünleri size profesyonel bir kullanım teklif etmektedir. El dokumasının dayanıklılığını yün ile birleştirerek uzun süreli bir kullanım imkanı vermektedir.

Bloga dön