El Dokuma Halıların Duvar Halısı Olarak Kullanım

Duvar halısına ne denir? Duvar halılarına günümüzde kanaviçe adı verilmektedir. Bunlar günümüzde sadece yaşam alanlarında değil otel salonlarında, eğitim merkezlerinde, toplantı ve kongre merkezlerinde de görülmektedir. Gösterişli yapıları ile bulundukları ortama bir renk katmakta, atmosferini değiştirmektedir. 

Bunun yanı sıra aynı zaman da işlevsel bir yapısı da vardır. Eğer duvarda çıkmayan bir leke veya hasar varsa onu kapatmak için de oldukça işlevsel bir araçtır. Günümüzde bu anlamda kullanabileceğiniz çoksa sayıda halı modeli vardır.

Ancak sıcak bir atmosfer oluşturmak, sevginin her yerde hissedilmesini sağlamak istiyorsanız el dokuma halılar size aradığınız çözümleri sunmaktadır. Eski duvar halısı olarak size birçok avantaj da sağlar.

Türkiye'de El Dokuma Halı Tarihi yazısı da ilginizi çekebilir.

Duvar Halılarında Neden El Dokuma Halılar Kullanılmalı?

Halılar bir odaya girildiğinde en fazla dikkat edilen yerlerden biridir. Zira insanlar sıklıkla gözlerini yerde, yere yakın tutar. Bu nedenle halıyı sık sık görecekleri anlamına gelir. Halılar kadar bakılan bir diğer yer ise duvardır. Zira konuşma sırasında bile arka planda olan duvar, bunun rengi, varsa çatlakları ve lekeleri, üzerinde bulunan tablolar görülebilir.

Bu iki durum duvar halısı modellerinin büyük bir ilgi toplayacağını gösterir. İnsanlar böyle bir tasarım gördüğünde ne olduğunu anlamak için yakından inceleyecektir. Dolayısıyla birinci sınıf bir kaliteye sahip olmaları gerekir. 

Güneşte uzun süre kalmaya ve yıkamaya karşı dayanıklı olmalıdır. El dokuma halılar ilmek ilmek dokunduğu için uzun bir sürecin ardından oluşur. Bu nedenle uzun yıllar boyu kullanım sunar.

El dokuma duvar halısı bu sebeple ortamın daha iyi görünmesine yardımcı olur. Sadece estetik değil aynı zamanda işlevsel bir yönü de vardır.

Duvar Halısı Nasıl Asılır?

Peki, duvar halısı nasıl asılır? Eski evlerin çoğunda duvar halılarını görmek mümkündür. Ancak günümüzde bunları gerçekten kullanan çok az kişi vardır. Bu sebeple nasıl asıldığı çoğu kişi tarafından bilinmeyebilir. Burada öncelikle duvara bir çivi çakıp, halıyı da delerek buraya sabitlenmediği anlaşılmalıdır.

Örnek olarak asmak istediğiniz duvara uzun bir askılık monte ettirmeniz çözümlerden biridir. Böylece halıyı buradan geçirerek estetik bir şekilde durmasını sağlayabilirsiniz. Eğer halı ince bir yapıya sahipse uç kısımlarından yatay olarak dayanıklı bir ip geçirebilir, bu ipleri de duvara çakacağınız çivilere bağlayabilirsiniz.

Böylece duvar halısı kısa sürede elde edebilirsiniz. Halınız eskiyse ancak çivi istemiyorsanız yapışkan bantları da kullanabilirsiniz. Bunun için sadece kuvvetli tutkal özelliği olan bir ürün bulmanız gerekir. Eğer eviniz kira ise ya da duvara zarar vermek istemiyorsanız, mükemmel bir yöntemdir.

Bu halıların etrafını bitkilerle ya da duvar süsleri ile zenginleştirebilir, böylece tamamen yeni ve otantik bir ortam elde edebilirsiniz.

Duvar Halıları Neden Kullanılmalı?

Peki, duvar halısı ne işe yarar? Bu soruya verilebilecek çok sayıda yanıt vardır. Duvar halısı ilk olarak büyük duvarları kısa sürede kaplamanıza yardımcı olur. Halıya ek olarak farklı dekoratif unsurlar da ekleyebilir, böylece zengin bir tasarım elde edebilirsiniz.

Zevklerinize göre yapacağınız bir tasarım ile huzuru da geliştirebilirsiniz. Eğer sakinleştirici renkleri tercih etmişseniz daha huzurlu yaşam alanları elde edebilirsiniz. Sarı ve kırmızı gibi açık renklerle daha enerjik ortamlar oluşturabilirsiniz. 

Eğer evinizin aynı görüntüsünden artık sıkılmışsanız ve bir  değişiklik yapmak istiyorsanız, farklı modellere sahip olan el dokuma duvar halısı seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Üstelik bu dekorasyon işlemlerini uygun fiyatlara da yapabilirsiniz. Böylece uygun fiyata yeni ev tasarımlarına sahip olabilirsiniz.

Bloga dön