El Dokuma Halı Tamir Olur Mu?

El dokuması halılar dayanıklı bir yapıya sahiptir. Ancak bu durum hiçbir koşulda zarar görmeyecekleri anlamına gelmez. Dikkatsiz olunması halinde zarar görmeleri oldukça olasıdır.

Zarar görmüş bir halı, odanın tüm görünüşünü olumsuz etkiler. İnsanlar bu durumda ne yapabileceklerini sık sık düşünmektedir. Her ne kadar çözümü yok gibi dursa da aslında deneyebilecek seçenekleriniz oldukça geniştir.

El dokuma olmaları nedeniyle bu ürünler fabrikasyonlara göre daha kısa sürede, etkili çözümler sunmaktadır. Fiyatları da uygun olduğu için kısa süre zarfında çözüm almanıza yardımcı olur.

Vintage Halı Nedir? Vintage Tarzı Halı Nasıl Olur? Yazısı da ilginizi çekebilir.

El Dokuma Halısı Nasıl Tamir Edilir?

Halı tamiri evde kişiler tarafından yapılabilecek bir işlem değildir. Dolayısıyla el dokuma halı nasıl tamir edilir diyorsanız, uzman bir firmaya götürebilirsiniz.

Buralarda halı yıkama işlemleri de yapılabilir.

Bu merkezler uygun ve doğru boyaları yünleri her zaman tedarik edebilir. Dolayısıyla boya problemleri varsa renk geçişlerinde farklılıklar yaşanmadan çözümler sunar. Böylece eski görüntüsünün devam etmesine yardımcı olur.

Eğer bir yerinde iplikler ile alakalı bir problem varsa gerekli iplikleri temin ederek işlemleri gerçekleştirebilir. Üstelik tüm işlemler halının yapısı ayrıntılı bir şekilde yapıldıktan sonra sağlanır. Böylece problemlerin çıkacağından, halının bütünlüğünün bozulacağından endişelenmeniz gerekmez.

Yapılan işlemler her halı için farklılık gösterebilir. Zira problemin yapısı her halıda değişebilir. Bir delik bile olsa neyden dolayı kaynaklandığı, boyutu farklılaşabilir.

El Dokuma Halıları Tamirinde Ne Yapılır?

El dokuma halı tamiri oldukça geniş bir çözüme sahiptir. Dolayısıyla yaşadığınız problem ne olursa olsun bir çözüm bulmanız mümkündür. Günümüzde en çok yaşanan problemler aşağıda olduğu gibidir;

  1. Delik problemleri
  2. Saçak onarımları
  3. Yırtıklar
  4. Püskül kesimleri
  5. Püskül yenilenmesi
  6. Sel ve yangın sonucu meydana gelen zararlar

Buradan da anlaşılabileceği üzere yaşadığınız problemler ne olursa olsun, tamir hizmetleri ile çözüm bulmanız mümkündür. Sadece firma ile iletişime geçerek, konu hakkında bilgi vermeniz gerekir. Ardından kısa bir süre zarfında istediğiniz çözümleri almanız mümkündür.

El Dokuma Halı Restorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Halı dokuması profesyonel ekipler tarafından yapılması gereken bir iştir. Halıların yapısının bilinmemesi, uyumlu iplik ve boya kullanılmasını engeller. Bu nedenle problemin kısa süre sonra tekrar meydana gelmesine neden olabilir. Boya problemleri varsa renk geçişlerinde belirgin farklılıklar gösterebilir.

Dolayısıyla el dokuma halı tamiri hizmeti almak istiyorsanız ilk önce dikkatli bir araştırma yapmanız gerekir. Firmanın güvenilir olması, alanında tecrübe sahibi olması ve kurumsal hizmetler vermesi şarttır.

Böylece alacağınız hizmetin kalitesi de yükselecektir. Firma ayrıntılı hizmet vereceği için aynı deliğin açılacağından, boya farklılıkları olacağından endişelenmeniz de gerekmez. Ayrıca hizmet kapsamında size farklı çözüm önerileri de teklif edebilir.

El dokuma halı tamiri hizmeti almak istiyorsanız, unutmamanız gereken bir nokta ürününüzün el dokuması olduğudur. Dolayısıyla hiçbir zaman zamana karşı yarışarak çalışılmaz esas olan her düğümü ve iğneyi dikkatli bir şekilde atmak, doğru iş yapıldığından emin olmaktır.

Hızlı çözüm istemek dolayısıyla hem kalitesiz görünmesine hem de problemin bir süre sonra tekrarlamasına neden olacaktır. Bunu bilmek de hizmet almadan önce şarttır.

Halı Tamiri ve Yıkama Aynı Anda Yapılabilir Mi?

Halı tamiri yapan yerler aynı zamanda el dokuma halı tamiri çözümleri de sunabilmektedir. Bu noktada kişilerin aklına halılar hazır verilmişken yıkamanın yapılıp yapılmaması gerektiğini getirebilir. Halıları evde yıkamak, temizlemek mümkün olsa da bir firma daha ayrıntılı ve hijyenik bir temizlik yapacaktır.

Eğer halınızda tamir gerektiren bir yer varsa bu nedenle yıkama yapılması da tavsiye edilir. Ancak firmanın bu konuda deneyimli olması gerekir. Zira halı yıkama işlemi, tamirden önce yapılmalıdır. Tamirden hemen sonra yapıldığı zaman iplikler henüz tam oturmadığı için problemler meydana gelebilir.

Bu nedenle ilk olarak halının yapısı, ipliği ve kullanılan boyanın yapısı öğrenilmeli, ardından da buna uygun temizlik malzemeleri ile yıkama yapılmalıdır. Bu çerçevede tüm işlemler tamamlandıktan sonra da sırada tamamen kuruması vardır.

Halıda ıslak/nemli bir nokta kalmamışsa tamir işlemi de en sonra yapılmalıdır. Böylece daha kalıcı çözümler de sunulabilir. Müşterilere gönderilmeden önce test edildiği için endişelenmeniz gerekir.

Bloga dön