El Dokuma Halı Nasıl Kullanılır? El Dokuma Halının Ömrü Nasıl Uzatılır?

El Dokuma Halı Nasıl Kullanılır? El Dokuma Halının Ömrü Nasıl Uzatılır?

El dokuma halı nasıl kullanılır? Eğer halılarınızı verimli bir şekilde kullanmak istiyorsanız, bazı şeylere özen göstermeniz tavsiye edilir. Böylece uzun yıllar geçse bile ilk günkü gibi yararlanmanız mümkündür. Temel olarak şu gibi noktalara kullanırken özen gösterilmelidir;

  1. Halı her zaman aynı yöne serili bir şekilde kullanılmalıdır. Bu nedenle senede en az iki kere yönü değiştirilmelidir. Her tarafta aynı oranda yıpranmamasına özen gösterilmelidir.

  2. Halı nemli ortamlarda bulunmamalıdır.

  3. Halı üzerine temas eden kısmı sivri olmamalıdır.

  4. Halı yanlarında veya baş taraflarında düğüm çözülürse veya zarar meydana gelirse hemen tamir ettirilmelidir.

  5. Halı hemen serilmeyecekse rulo yapılıp naftalin yerleştirilerek saklanmalıdır.

El dokuma halı nasıl kullanılır diyorsanız, tüm bunlara özen gösterilmelidir.

El Dokuma Halı Nasıl Temizlenir?

Halılarınızın uzun yıllar boyunca kullanılmasını istiyorsanız, nasıl temizlediğinize dikkat etmeniz gerekir. El dokuma halı temizliği nasıl yapılır diyorsanız şunlara özen gösterilmelidir;

  1. Elektrik süpürgesi, halı havının yönüne paralel şekilde kullanılmalıdır.
  2. Hareketler yavaş ve dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir.
  3. Yılda en az 1 kere dikkatli bir şekilde yıkanmalıdır.
  4. Yıkama sert fırça ile yapılmalı, ancak zarar verilmemesine özen gösterilir.
  5. Halı lekeliyse öncelikle bunun giderilmesi amaçlanmalıdır.
  6. Yıkama öncesinde halı süpürülmelidir.

Eğer bunlara özen gösterirseniz, daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Elde yıkama dışında el dokuma halı temizliği firmalar tarafından da gerçekleştirilebilir. Eğer iletişim kurarsanız, kısa süre içerisinde firmalar adresinize gelecektir.

El dokuma Halının Ömrü Nasıl Uzatılır?

Her insan halısını uzun süre kullanmak, hiçbir problem yaşamamak ister. Bu sadece yaşam alanları için değil, aynı zamanda iş yerlerinde de geçerlidir. İlk olarak dikkat etmeniz gereken şey yıkamadır.

Halılar yapı gereği her gün yoğun şekilde kullanılır. Bu durum kısa sürede bakterilerin buraya dolacağı anlamına gelir. Ayrıca kaza sonucu dökülen yağlar, sular ve yemek artıkları da vardır. Bunlar halının yapısının olumsuz şekilde etkiler. Böylece ömrü kısalır.

Bunun yaşanmaması için düzenli bir şekilde temizlik yapmanız şarttır. Böylece ömrü de her seferinde uygulanabilir. İkinci olarak da lekelere anında müdahale edilmelidir. Bazen küçük lekeler önemsenmediği için bırakılabilir.

Ancak bu durum derine işlemenize ve çıkartırken daha fazla temizlik malzemesine neden olur. Böylece halının gördüğü zarar artar. Dolayısıyla el dokuma halı ömrü nasıl uzar diyorsanız, buna da özen gösterilmelidir.

Son olarak çok fazla temizlik malzemesi kullanmak, uzun süre ıslak bırakmak da halıya zarar verir. Eğer tüm bunlara özen gösterirseniz, daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkündür.

Halı Nasıl Saklanmalı?

El dokuma yük halı nasıl saklanır? Eğer yaşam alanınızda bir süre kalmayacaksanız, halıları serili bırakmak tozlanmasına neden olur. Ayrıca insanlar evde yoksa haşereler de bunu fırsat bilerek yaşam alanında ortaya çıkar. Bu iki etmen halının daha fazla zarar görmesine neden olur.

Dolayısıyla bunların yaşanmaması için, halıyı nasıl saklayacağınızı bilmeniz de önemlidir. Temel olarak şu gibi konulara özen gösterilmelidir;

  1. Halı ilk olarak süpürülmelidir. Bu ayrıntılı olmalı, hiçbir toz kalmadığından emin olunmalıdır.
  2. Eğer leke varsa önce çıkartılmalıdır.
  3. Halı güzel bir şekilde temizlenmelidir. Böylece hijyen tam anlamıyla sağlanabilir.
  4. Halı üzerinde iplik varsa kesilir. Ancak koparmanın zarar verebileceği unutulmamalıdır.
  5. Halı güzel bir şekilde rulo haline getirilir. Ardından da bir plastiğe sarılarak haşerelerin girmesi önlenir.
  6. Aşırı güneş almayan bir yerde, oda sıcaklığında muhafaza edilir.

Böylece halınız daha verimli bir şekilde kullanılabilir. El dokuma yük halı nasıl saklanır diyorsanız, tüm bunlar önemlidir. Ayrıca içine naftalin ve sabun koyarsanız hem haşerelerin yaklaşmasını önleyebilir hem de güzel kokular elde edebilirsiniz.

Eğer kullanmadığınız bir halıyı saklamayı amaçlıyorsanız, ara ara açmak da tavsiye edilir. Böylece havalandırabilir, kullanım ömrünü arttırabilirsiniz.

El Dokuma Halı Nasıl Kullanılır? El Dokuma Halının Ömrü Nasıl Uzatılır?

El Dokuma Halı Firmalarda Yıkanır Mı?

Halılar evde yıkanabilecek olsa da bu durum bazen insanlar bununla uğraşmak istemeyebilir. Ancak el dokuması halının, halı yıkama firmalarında yıkanıp yıkanmayacağı da soru işareti bırakabilir.

Eğer halıyı burada temizletmek istiyorsanız yapabilirsiniz. El dokuma halı temizliği için sadece profesyonel bir firma bulunmalıdır.

Bloga dön