El Dokuma Halı Makinede Yıkanır Mı?

El dokuması halı nasıl yıkanır? Her insan aldığı halıları uzun yıllar boyunca, verimli bir şekilde uzun seneler kullanmak ister. Bunun için her ne kadar kalite önemli olsa da nasıl yıkandığı da önemlidir. Çünkü kaliteli bir halıyı yanlış yıkadığınızda doğal bir şekilde zamanla zarar görecektir.

Bu bakımdan aldığınız halıyı nasıl yıkadığınıza büyük bir önem göstermeniz şarttır. Özellikle halıların ham maddesini bilmeniz, yıkama öncesinde en önemli koşuldur. Çünkü ham madde değiştikçe yıkama koşulları da farklılık gösterir. 

Bu bakımdan el dokuma halı yıkamasında öncelikle yün mü yoksa pamuk mu olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Ardından buna göre hareket ederek, en iyi sonuçları almanız mümkündür. 

El Dokuma Halı Tamir Olur Mu? yazısı da ilginizi çekebilir.

Doğru Halı Yıkama Neden Önemli?

Yüksek kaliteli el dokuma halı onlarca yıl dayanır ve uygun şekilde bakıldığı takdirde oldukça dayanıklıdır. Çünkü gün aşırı biçimde üzerlerinde yürünür. Ancak bununla sınırlı kalmadan kaza sonucunda sıvı dökülmesi sıklıkla yaşanabilir.

Bunun dışında üzerinde bulunan mobilyalar, evcil hayvanlar da zarar görmesine sebep olabilir. Dolayısıyla bir gün içerisinde halıların başına gelen çok sayıda durum vardır. 

Doğru bir bakımla, yüksek kaliteli bir halı nesiller boyu sürebilir. Ancak yanlış halı yıkama, kısa sürede kullanılmaz hale gelmesine neden olabilir. El dokuması halı nasıl yıkanır konusunda bu nedenle dikkatli olmanız şarttır. 

El Dokuma Halılar Firmalarda Yıkanabilir Mi?

El dokuma halı yıkamak istiyorsanız, halı yıkama firmaları yapabileceğiniz tercihlerden bir tanesidir. Ancak dikkatli olmanız şarttır. El dokuması halılar özel bir yapıda olduğu için farklı halılar ile beraber atılmamalıdır. Bu onlara zarar gelmesine neden olabilir.

Bunun yanı sıra her halının yıkama önerileri değişkenlik gösterir. Dolayısıyla farklı halıları bir arada yıkamak doğal olarak zarara neden olur. Ayrıca farklı halılarda yer alan kirlerin de sizin halınıza bulaşmanıza neden olur. 

Ayrıca halıların normal bir makinede yıkanması da özellikle ince yapılı olan el dokuma halı modellerine zarar verebilir. Çünkü dönme esnasında yıpranmasına ve yırtılmasına yol açabilir.

Bu nedenle el dokuması halı nasıl yıkanır diyorsanız, halı yıkama firmaları seçeneklerinizden bir tanesidir. Ancak herhangi bir firmayı seçmek, dikkatli bir araştırma yapmamak kötü sonuçlar almanıza neden olabilir.

Dolayısıyla hızlı bir şekilde karar vermek, olumsuz sonuçlar almanıza neden olabilir. 

El Dokuması Halıda Hangi Şampuanlar Kullanılmalı?

El dokuma halı modellerini yıkarken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü her halıda olduğu gibi hatalı bir yıkama büyük sorunlara yol açabilir. Burada dikkat etmeniz önerilen konulardan bir tanesi hangi şampuanı kullandığınızdır.

Burada kimyasal içerikli olanlara karşı dikkat etmeniz şarttır. Çünkü el dokuması olan halılarda sentetik malzeme kullanılmaz. Buna boyaması da dahildir, çünkü kök boya kullanılır. Bu nedenle tamamen doğal bir yapısı vardır.

Buna kimyasal madde uygulamak kötü sonuçlar almanıza neden olabilir. Böylece kısa süre içerisinde istenmeyen durumların yaşanması muhtemeldir. Eğer bunların görülmemesini istiyorsanız, el dokuması halı nasıl yıkanır için doğal sabunları, şampuanları kullanmanız gerekir.

Bu sadece evde yıkamada değil firmalarda da geçerlidir. Dolayısıyla halınızı bir firmada yıkatmak istiyorsanız, bu gibi konuları da değerlendirmeniz gerekir. 

El Dokuma Halı Çamaşır Makinesinde Yıkanır Mı?

Özellikle el dokuması halı modellerinde evde makinenin kullanılıp kullanılmayacağı büyük bir soru işareti oluşturur. Özellikle ince halılarda bu sık sık sorulan konular arasındadır. Her ne kadar halı yıkama firmaları tercih edilebilecek olsa da çamaşır makinelerinin evde tercih edilmemesi gerekir.

Çünkü bunlar halılara çok kısa süre içerisinde zarar verebilir. Bu nedenle evde yıkamak istiyorsanız, özellikle elde yıkamayı tercih etmek gerekir.

El Dokuma Halı Nasıl Yıkanır?

Peki, el dokuması halı nasıl yıkanır? Eğer evde yıkamak istiyorsanız, elde yıkama seçeneklerden bir tanesidir. Bunun için öncelikle halıyı silkelemeniz, toz ve artık parçalardan ayırmanız gerekir. Bundan emin olduktan sonra ıslatarak doğal ve halıya zarar vermeyen sabun ve şampuanları uygulanır.

Bunları yaptıktan sonra hızlı bir şekilde sularını durulamanız gerekir. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi, hiçbir şekilde zaman kaybedilmemesi gerekir. Suyun çok uzun süre kalması, halının yapısına zarar verebilir.

Eğer el dokuması halı nasıl yıkanır diyorsanız bunlara dikkat etmek en iyi sonuçları almanıza olanak tanır.
Bloga dön