El Dokuma Halı Alan Yerler Var Mı?

Eski Halımı Satmak İstiyorum Nereden Yapabilirim?

Bu soruyu soran birçok kişi vardır. Halılar her evin temel gereksinimlerinden bir tanesidir. Bu sadece dekoratif değil işlevsellik de getirir. Zira bir masanın zemine yerleştirilmesi çizilmesine yol açabilir. Sert bir şeyin düşmesi kırılmasına neden olabilir.

En İyi El Dokuma Halı Hangisidir? yazısı da ilginizi çekebilir.


Bunun yanı sıra halılar evin içinde ayaklarınızı sıcak tutmanıza, da yardımcı olur. Sayılabilecek artıları daha oldukça fazladır. Ne var ki 7/24 kullanılmaları sebebiyle zaman içerisinde eskir. Bir halı ne kadar kaliteli olursa olsun, doğru şekilde yıkansa bile insanlar artık yenisini almanın zamanı geldiğini düşünebilir.
Lakin bu durumda mevcut halının ne olacağı büyük bir soru işareti oluşturur. Eğer bir inceleme yaparsanız, çözümlerin oldukça fazla olduğunu görebilirsiniz.

El Dokuması Halı Alan Yerler Var Mı?

Eski Halımı Satmak İstiyorum Mümkün mü?

Yeni bir halı almak isteyen kişiler, eskilerinin artık ne olacağını her zaman düşünmektedir. Sadece manevi sebeplerden dolayı değil maddi sebebiyle de çöpe bırakmaya sıcak bakılmaz.

Her ne kadar pek bilinmese de el dokuması alan birçok yer vardır. Bunlar ile iletişime geçerseniz gerekli bilgileri alabilirsiniz. Bunun dışında farklı çözümleri değerlendirerek de satabilirsiniz. Böylece hem söz konusu halı üzerinden bir kar elde edebilir hem de evinizde gereksiz yer kaplamasını önleyebilirsiniz.

Firmaları İncelemek

Günümüzde halı alan birçok yer vardır. Zira bunlar restore edilerek tekrar kullanılabilmektedir. Eski halılar günümüzde birçok kişi tarafından talep görmektedir. Bunun yanı sıra özellikle öğrenciler, evini düzerken ikinci el bir halı almayı tercih edebilmektedir.

Bu nedenle el dokuma halı satmak istiyorum diyorsanız, halı satın alan firmaları inceleyebilirsiniz. Bunun için internet üzerinden bir araştırma yaparak, gerekli sonuçları elde edebilirsiniz. Bununla sınırlı kalmaksızın yaşadığınız yerleri de inceleyebilirsiniz.

Özellikle halihazırda halı satan yerler ve halı yıkama firmaları, sizden bunları bir meblağ karşılığında almaya istekli olabilir.

Sosyal Medyada Paylaşmak

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformları ilk çıktığında eğlence amaçlı kullanılsa da artık birçok hedefi vardır. Eğer satmak istediğiniz bir halı varsa sosyal medya da size çözümler sunar. Bunun için profilinizde halıların fotoğraflarını paylaşarak gerekli açıklamaları yapabilir, arkadaşlarınızdan da paylaşmasını isteyebilirsiniz.

Böylece geniş bir kitleye ulaşarak arzu edenleri kısa sürede bulabilirsiniz. Ardından onlar ile görüşerek bir anlaşma gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında el dokuma halı alım satım sitelerine, gruplarına da ilanlar verebilirsiniz.

Ardından yine kişiler ile görüşerek, uygunsa bir satma fırsatı yakalayabilirsiniz.

E-Ticaret Sitelerini Düşünmek

Sosyal medyanın dışında e-ticaret sitelerini de düşünebilirsiniz. Bu bakımdan Trendyol ya da farklı bir online pazaryerinde hesap açabilir, halınızı buraya koyarak pazarlayabilirsiniz. Eğer bu yolu tercih edecekseniz, bu tarz bir hesap açmanın e-ticarete girdiğini, dolayısıyla bir takım şartlarının da olduğunu bilmeniz gerekir.

Dolayısıyla bir hesap açarak halınızı koymadan önce bunlara bakmanız ve hepsini sağlamanız gerekir. Bunları gerçekleştirdikten sonra bir hesap açabilir, ardından da halı ve kilimlerin fotoğraflarını koyarak alıcı bekleyebilirsiniz.

El Halı Dokumaları Ne Kadar?

Eski halımı satmak istiyorum diyen kişiler, ne kadar kazanabileceklerini de sık sık sormaktadır. Ancak bu konuda standart rakamlar bulunmamaktadır. Zira burada devreye giren farklı etmenler vardır. Her halıda bunlar değişeceği için standart, özel bir rakamdan bahsedilemez.

Halınızda hasar bulunuyorsa, bu değerinin de düşmesine neden olur. Aynı zamanda kalıcı lekeler, kesik püsküller de fiyatları ektiler. Halının boyutu da fiyat üzerinde değerlendirilen bir maddedir. Daha büyük ölçüdeyse istenen fiyat da etkilenir.

Dolayısıyla her halı için geçerli bir rakam verilemez. Eğer bir firmaya giderseniz bu gibi etmenleri değerlendirdikten sonra size bir teklif yapacaktır.

Eğer sosyal medya ile satıyorsanız önce 2. El halı satan yerler hakkında bir inceleme yapmanız önerilir. Zira böylece ortalama rakamların ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Ancak öncesinde onun sıfırının fiyatlarını da incelemeniz önerilir. Böylece sizin halıya ne kadar değer biçebileceğiniz de görülebilir.

Zira çok yüksek bir değer koyarsanız, insanlar ikinci el bir halıya o kadar vermeyi doğal olarak istemeyebilir. İkinci el piyasası hakkında bilgi sahibi olmak, size bu konu hakkında istediğiniz bilgileri verecektir.

Bloga dön